Hitta inspiration även på hösten!

Är det bara jag som har svårt att hitta inspiration nu på hösten? Jag tror inte det.. Men här är några knep som jag brukar använda mig av!
 
Leta efter inspiration på nätet!
Det finns ju hur många sidor som helst att kolla runt på, med hur många fina och inspirerande bilder. Exempel på sidor är Weheartit, Flickr, Tumblr m.m. Antingen försöker du göra en så lik bild som möjligt, heller så gör du din helt egna tolkning av bilden!
 
♥ Fråga en kusin, kompis, syskon om du kan få fota honom/henne!
Det finns så många roliga, olika sorters fotograferingar man kan göra. Antingen gör du en riktig modeplåtning med snygga kläder, eller en med häftigt överdrivet smink och cool ljussättning. Om du har ett stativ eller liknande så kan du ju fota er två tillsammans.
 
♥ Är det väder för det, så gå på en fotorunda! 
Ta med dig kameran och bara gå en runda! Man vet alldrig vad man kan hitta. Det allra roligaste är ju att gå där man inte gått innan, våga prova galna vinklar och fota saker som du kanske inte tror gör sig på bild. Man vet ju faktiskt aldrig. En anorlunda vinkel kan lyfta en bild. Nu när det är höst finns det ju så många fina färger!
Det roligaste är om du har en kompis som följer med, antingen som också fotar, eller som bara hänger med. Det går ju såklart att gå själv också. Det kan vara skönt det med.
 
♥ Har du, din kompis eller granne kanske ett husdjur? Fota dem! 
Det är så himla roligt, att fota djur. Alla har sin egen personlighet som man kan fästa på bild. Ett tips när du fotar djur är att vara på deras nivå, man får inte vara rädd för att ligga på marken och skita ner sig (eller så kan man ju ha en madrass)
 
♥ Om det är alldeles för regningt och kallt ute, fota coola självporträtt inomhus! 
Bara din fantasi sätter stop. Du kan fota ljusa, mörka, galna, coola självporträtt, det finns inga gränser. Använd fönsterljus, blixt, lampljus(men glöm inte ändra vitnalansen) eller om du har någon annan ljuskälla. Levande ljus kanske?
 
♥ Gör en fotoutmaning! Det finns ju så många olika, bara att söka på fotoutmaning på google så får du upp hur många olika som helst!
 
♥ Titta igenom dina gamla bilder och "gör om gör bättre"
 Det kanske är många av er som precis som jag har tusentals bilder som jag tagit för länge sedan, innan man egentligen visste något om foto. Om man kollar igenom de bilderna kan man hitta både guldkorn och kanske även "silverkorn". Bilder som är medelbra, men som verkligen har potential att bli bra. Nu kanske du tänker "Men om jag hade satt den lite till vänster hade bilden blivit fantastisk". Gör det! Leta upp dina gamla grejer, sminka sig som då eller vad nu bilden föreställer, och gör om! Gör bättre!
 
♥ Kolla i fototidningar! 
Detta ger mig alltid tonvis med inspiration. Det finns alltid så många användbara tips och trix man kan prova och så många fina bilder att titta på och bara bli inspirerad!

 
Jag hoppas ni tycker såna här tips är roliga, jag gör gärna fler, för jag tycker också att det är roligt!
Hoppas ni hittar lite inspiration även i höstmörkret!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: