Who am I?

Hej!
Tänkte faktiskt att jag skulle skriva ett litet inlägg om vem jag är egentligen. Känner att jag kanske inte är så himla personlig här och jag vill gärna att ni ska lära känna mig bättre!
 
För det första, jag heter Amanda Elise Carina Landegren och jag bor en bit utanför Växjö.
Jag är 15 år och fyller år den 13 april. Det roliga är att vi var tre stycken som fyllde år den dagen i min förra klass!
Min familj består av mamma, pappa och min syrra Linnea (som ni får se bilder här av rätt så ofta). Jag har även en kissemisse som heter Nova.
Innan hade vi en annan katt som hette Rex, men han blev överkörd :(
Rex 
 

Mina största intressen träna, läsa och att fota (obviously). Jag tränar friidrott ca 5-6 gånger i veckan och fotboll 2-3 gånger. Något som jag verkligen älskar att göra är att läsa. Fantasy ska det vara. Harry Potter, vampyrer av alla slag, drakar och mycket med. Jag älskar att bara försvinna in i en bok i timmar!
Fotar gör jag varje dag nästan. Det är det roligaste som finns och det jag älskar att göra hela tiden. Min stoora önskedröm är att jobba som fotograf när jag blir stor och kunna försörja mig helt på det.
 
I skolan är mina favoritämnen Idrott, Biologi och Kemi. Där emot så gillar jag inte alls fysik, vilket är lite konstigt. Jag är väldigt ambitiös och inte minst en perfektionist ända ut i fingerspetsarna. Ofta slår det tillbaka på en som en negativ grej när det gäller grejer som man borde vara nöjd med som man inte är.
 
Något som jag också älskar att göra är att shoppa. Särskilt kläder. Billigt. Det finns så mycket fina kläder som inte är dyra (Jag är sjuuukt snål) och Ullared kommer högt upp på min lista med favoritaffärer!
 
Haha en jättegammal bild på mig! Notera att Nova ser helt vettskrämd ut där jämte! :)
 

Var det något jag glömde eller inte tog med så får ni fråga! Det är ru roligare om man vet vem det är bakom bilderna och texten på en blogg!
 
Kramar Amanda! :))

Min bästa höstbild!

Hej!
Är med och tävlar igen, med samma bild, för jag vågar nog påstå att det är min bästa höstbild.
Vinsten är ett presentkort på Johanpixels och klicka HÄR för att vara med du också!
Min bild:

En film!

Hej! Sent inlägg idag, inte haft tid att blogga. Vart upptagen hela dagen med ett skolarbete. Vi har filmat en talk show om mobergtemat! Det var så himla kul, och nu har vi massor av filmredigering framför oss. Jag spelade i alla fall Kristina!
Tänkte kanske visa er lite screenshots från filmen snart!

Efter filmningen så vart det av till träningen. Tufft pass med 32 ggr 100 meter i relativt högt tempo. Shiiit vad bra man känner sig efteråt!

Jaha, såhär muppiga såg vi ut idag då :P


Höstlovets första dag

Hej på er!
Så härligt med höstlov, men vet inte riktigt vad man ska hitta på? Vädret är skit, och jag är inte sugen på att sitta vid datorn hela tiden.. Ska visserligen träna ikvöäll, men det är långt till dess. Haha vilket i-landsproblem.
I morgon ska jag till en kompis och filma till ett skolarbete. Kommer bli sjukt kul! Så jag får se till att ta lite bilder under produktionen!
 
Två bilder från igår:


Mörka självporträtt

 

 
Tidigare idag slog en tanke mig, men snart är det ju halloween, så varför inte ta mörka coola självporträtt? Så efter lite galet smink, en svart vägg och en fjärrutlösare så har vi nu resultatet!

RÖSTA PÅ MIN BILD!

Hej!
Rösta jättegärna på min bild!
Bara att kommentera nummer 8 så är det klart! Skulle göra mig så himla glad!
OBS rösta bara om ni verkligen gillar bilden, ska man vinna så ska man göra det för att folk gillar ens bild :)
 
HÄR HÄR HÄR HÄR!

Peplum tops!

Har precis gjort en ny kategori, Vill ha heter den. 
Jag älskar att kika runt efter kläder på nätet, även om jag sällan beställer hem dem (snål eller vad?)
Så här laddar jag upp kläder som jag fastnat för!
Två peplum toppar från Forever21 och jag bara älskar dem! Tycker såna här toppar är så sjukt fina. Särskilt den blåa!

En önskan

Hej!
Friskt väder det är ute idag! Kallt men fint.
Pappa, Linnea, Christer och jag var på tippen och slängde lite skräp och gamla skåp, så nu ska jag snart ut och springa en runda tänkte jag.
 
Jag  har tänkt på en sak, jag tycker att det är så tråkigt att ni kommenterar så dåligt :( Jag ser ju att jag har relativt många läsare, men ändå så får jag knappt några kommentarer alls... Det är du en av anledningarna till att man gör det här, för man vill ha feedback bland annat. Så jag skulle bli jätteglad om ni kunde slänga in någon mer kommenatar då och då!

Invigning!

Go' kväll!
Här har vi det bra, sitter och myser framför öpnna spisen. Så varmt och skönt det är!
Idag har vi invigt vårt nya matsalsbord! Vi har renoverat och då köpt ett nytt bord, så det invigdes med tacos idag! (Ojojoj vilken invigningsmiddag!?) Men mysigt var det i alla fall!
 

Äntligen höstlov

 
Så som jag har kämpat på denna veckan, eller hela min klass rättare sagt, med alla prov och redovisningar så förtjänar vi nu höstlov. 
Så jag tänker inte göra något alls ikväll, förutom att kanske fira med lite god mat och goooooodis!

Mobilbilder!

Hej! Kom alldeles nyss hem från träningen. Körde gym och mycket skivstång. Kändes toppen!
Idag hade vi SO redovisning och det kändes jättebra, så nu har vi bara spanskan kvar. Sen tar jag höstlov!

Här kommer lite bilder jag tog medan jag väntade på bussen :)


Höstporträtt

Brrrr! Idag har det verkligen varit kallt ute! Brandlarmet på skolan gick och vi fick inte ens ta våra jackor! Vi frös kan jag berätta.
Här är lite bilder som Linnéa tog på på mig samtidigt som jag tog bland annat den här bilden.

Mobergvandring med skolan! #2


Frusen Landskamp!

Hej!
Idag har jag varit och kollat på Sverige - Schweiz och Sverige vann med 3-0!
Måste dock säga att det var sjukt kallt, frös hela matchen, men inget går upp mot att se fotboll live, så jag ska inte klaga!

Tagga tävling!

 
Jag är med och tävlar hos Michaela! Där kan man vinna ett macrotillbehör från Kamda.se och jag vill i så fall ha dessa! Var med HÄR du också! 
 
Måste bara säga hur mycket jag älskar denna bilden jag fotade på Linnéa i lördags. Jag tycker om när man kan se att det är en tanke bakom, att man verkligen fått det som man tänkt sig. Inte bara taget i förbifarten, även om det också kan vara fint!

En bra känsla

Hej och god eftermiddag!
Jag kom nyss hem från skolan och nu sitter jag och äter mellanmål.
Jag hade fysikprov idag, det som jag pluggat som en galning till..!
Och jag måste säga att det verkligen kändes bra! Det kändes som om det gick bra, och nu får jag vänta spänt på resultatet!
Nu när jag har ätit så ska jag plugga till nästa grej, SO - världens konflikter.
 

Saker från Turkiet! #2

Hej!
Just nu har jag beddat ner mig i sängen, frös så himla mycket innan..
Dagen har bestått av först träning och sedan svampplockning :)
 
Tänkte jag skulle fortsätta visa upp de saker jag köpte när jag var i turkiet! Här är ett par ReyBan-glasögon som jag jag äääääälskar!

Favoriten

Hej!
Här kommer min favorit från turkiet! Så himla fin enligt mig och ljust är helt underbart!
Nu ska jag åka in och kolla på gymnasieskolorna, så vi hörs senare!
 
Nikon D7000 + AF Nikkor 50mm f/1,8

Plugg på en fredag = Suger!

Hej!
Som rubriken lyder så måste jag plugga. På en fredag! Jag förstår inte hur alla lärarna kan få för sig att lägga alla proven under 2 veckor? Varför inte sprida ut dem lite!?
Sedan måste jag kolla när vi ska åka till vilken skola imon, för det är nämnligen öppet hus på alla gymnasieskolorna i växjö! Det ska bli spännande!
 
 
Jag tyckte löven såg så coola ut när jag var ute och fotade häromdagen.. hihi

Mobergvandring med skolan! #1

Hej och go kväll!
Jag har varit på Mobergvandring hela dagen idag. Vi var i Duvemåla, vi besökte Korpamoen och Mobergs skola.
Själva vandringen var väl inte så rolig, men dagen vart ändå lyckad med roliga personer och fint väder!
 
Fler Bilder kommer! :)

Hitta inspiration även på hösten!

Är det bara jag som har svårt att hitta inspiration nu på hösten? Jag tror inte det.. Men här är några knep som jag brukar använda mig av!
 
Leta efter inspiration på nätet!
Det finns ju hur många sidor som helst att kolla runt på, med hur många fina och inspirerande bilder. Exempel på sidor är Weheartit, Flickr, Tumblr m.m. Antingen försöker du göra en så lik bild som möjligt, heller så gör du din helt egna tolkning av bilden!
 
♥ Fråga en kusin, kompis, syskon om du kan få fota honom/henne!
Det finns så många roliga, olika sorters fotograferingar man kan göra. Antingen gör du en riktig modeplåtning med snygga kläder, eller en med häftigt överdrivet smink och cool ljussättning. Om du har ett stativ eller liknande så kan du ju fota er två tillsammans.
 
♥ Är det väder för det, så gå på en fotorunda! 
Ta med dig kameran och bara gå en runda! Man vet alldrig vad man kan hitta. Det allra roligaste är ju att gå där man inte gått innan, våga prova galna vinklar och fota saker som du kanske inte tror gör sig på bild. Man vet ju faktiskt aldrig. En anorlunda vinkel kan lyfta en bild. Nu när det är höst finns det ju så många fina färger!
Det roligaste är om du har en kompis som följer med, antingen som också fotar, eller som bara hänger med. Det går ju såklart att gå själv också. Det kan vara skönt det med.
 
♥ Har du, din kompis eller granne kanske ett husdjur? Fota dem! 
Det är så himla roligt, att fota djur. Alla har sin egen personlighet som man kan fästa på bild. Ett tips när du fotar djur är att vara på deras nivå, man får inte vara rädd för att ligga på marken och skita ner sig (eller så kan man ju ha en madrass)
 
♥ Om det är alldeles för regningt och kallt ute, fota coola självporträtt inomhus! 
Bara din fantasi sätter stop. Du kan fota ljusa, mörka, galna, coola självporträtt, det finns inga gränser. Använd fönsterljus, blixt, lampljus(men glöm inte ändra vitnalansen) eller om du har någon annan ljuskälla. Levande ljus kanske?
 
♥ Gör en fotoutmaning! Det finns ju så många olika, bara att söka på fotoutmaning på google så får du upp hur många olika som helst!
 
♥ Titta igenom dina gamla bilder och "gör om gör bättre"
 Det kanske är många av er som precis som jag har tusentals bilder som jag tagit för länge sedan, innan man egentligen visste något om foto. Om man kollar igenom de bilderna kan man hitta både guldkorn och kanske även "silverkorn". Bilder som är medelbra, men som verkligen har potential att bli bra. Nu kanske du tänker "Men om jag hade satt den lite till vänster hade bilden blivit fantastisk". Gör det! Leta upp dina gamla grejer, sminka sig som då eller vad nu bilden föreställer, och gör om! Gör bättre!
 
♥ Kolla i fototidningar! 
Detta ger mig alltid tonvis med inspiration. Det finns alltid så många användbara tips och trix man kan prova och så många fina bilder att titta på och bara bli inspirerad!

 
Jag hoppas ni tycker såna här tips är roliga, jag gör gärna fler, för jag tycker också att det är roligt!
Hoppas ni hittar lite inspiration även i höstmörkret!

En liten fotorunda i solen!

Hej!
Det var så himla fint väder bär jag kom hem att jag blev så sugen på att gå ut på en fotorunda! Blev bara en kortis, för jag har så himla mycket plugg som jag måste göra..

Före och efter

God kväll! Sitter just nu och kollar på Sverige-Tyskland och det ser verkligen inte bra ut. 4-0 till Tyskland, men fy fan vad bra de är. Tror de kan vinna hela VM faktiskt.
 
Här får ni en före och efter. Jag är verkligen jättesugen på att göra ett tips, men jag vet inte vad jag ska tipsa om. Vad vill ni veta? Skulle vara så roligt att göra ett tips som verkligen blir uppskattat!
 
Edit: Jag hade såå fel. Sverige vände 4-0 till 4-4! HELT OTROLIGT! Jag tror knappt mina ögon! STOLT ÖVER ATT VARA SVENSK!!

At school

Hejhopp!
Sitter i skolan och väntar på att musiklektionen ska börja.
Jag hann inte blogga i morse, för tiden bara rann iväg. Jag vet inte riktigt vad som hände..
Idag ska jag ha utvecklingssamtal och sedan blir det träning, så vi hörs kanske ikväll :)


Fysikplugg

Hej!
Kom nyss hem från skolan, och nu innan träingen blir det fysikplugg.Fysik är nog både det tråkigaste och svåraste ämnet enligt mig (Det där kanske hänger ihop på något sätt?)

Världens bästa kissemiss

Morning!
Idag blir det skola, känns konstigt eftersom jag bara varit där 2 dagar sedan jag kom hem från turkiet...
Har i alla fall massor av plugg att ta igen :(
 
Här är två bilder jag fotade på Nova härom dagen när jag fotade bland annat de här bilderna.
 

Lite fattigare, lite rikare

Hej och god kväll!
Idag har varit en jättemysig dag! Jag var ju på A6 med Moa, och där hittade jag en klänning och en stickad tröja. Så mysigt att bara strosa runt lite och bara umgås!
                                            

Shopping

God morgon!
Idag ska mamma och pappa och Linnea till Ikea, och då kände jag att jag inte riktigt hade något behov av det, så jag ringde till moa istället! Så idag blir det A6 och shopping!
Tänte visa en liten outfit bild.. :)

Regniga dagar

Hejhopp!
Så skönt med helg, men jag kommer sakna min praktik. Jag fick ett presentkort av dem, såå snällt!
Var nyss och köpte lite lördasgodis, kändes som flera veckor sedan jag åt godis nu...
 
Här kommer fler bilder från Turkiet. Drömmer mig tillbaka varje gång jag ser dem!
Nikon D7000 + Nikkor 18-55 mm
Nikon D7000 + AF Nikkor 50mm f/1,8

Första lediga kvällen!

Hejhopp!
Som rubriken lyder, första lediga kvällen på hela veckan! Eller ledig och ledig, jag har egentligen träning, men jag har tränat varje dag denna veckan, så vilar idag och tränar i morgon i stället :)
Just nu kollar jag på Sverige-Färöarna, och då hoppas vi ju såklart att Sverige vinner!
 
Nikon D7000 + AF Nikkor 50mm f/1,8

Frost och frusna fingrar

Hej!
Sista dagen på praktiken idag :( Har varit sjukt kul, men ska ut och äta lunch med Lisa och Lina idag iaf :)
Kollade ut genom fönstret när jag vaknade idag, och frosten var så himla fin, så jag sprang ut med kameran en stund!

God Morgon


Kvällstips!

Nu tänkte jag att jag skulle uppdatera Tips-kategorin lite för en gång skull.
Denna gången är det en bokserie!
Lånade bilder
 
Serien jag tipsar om är The Mortal Instuments. Den är skriven på engelska och är inte översatt till svenska. Den handlar om tjejen Clary, som på en nattklubb träffar hon några mystiska människor som kallar sig själva Shadowhunters. Shadowhunters är människor med speciellt blod som vars uppdrag är att befria världen från demoner. Clary kastas in i deras värld där hon finner både kärlek, sorg och framför allt död.
 
Jag älskar dessa böcker. De hamnar nog etta eller tvåa på listan på de bästa böcker jag läst. Genren är (som ni kanske märker) fantasy, och Cassandra Clare skriver och framför allt beskriver på ett fantastiskt sätt. Jag rekommenderar denna boken till alla som gillar fantasy, men jag skulle nog säga att man borde vara van vid att läsa böcker på engelska.
 
Jag såg även nyss att den kommer komma som film 2013! Jag längar redan! Vill ni kolla vilka som ska spela de olika rollerna sök på filmen på IMDb!

En kylig morgon!

Hej!
Idag när jag tittade ut genom fönstret såg jag frost! Jag öppnade dörren för att känna på luften, och shit vad kallt det var! Så idag blir det mössa och vantar!
Gårdagens träning var brutal. Först motståndslöpning, sedan hoppstyrka, och sedan 4x400. Men efteråt kändes det så himla bra! 
 
Nikon D7000 + AF Nikkor 50mm f/1,8

Träning i Telekonsult

Hej!
Just nu för tillfället sitter jag i Telekonsult Arena och väntar på att min träning ska börja! Lite ensamt är det allt, men mina söta vänner kommer nog snart. Haha :)


A Happy New Day

Hej!
Att praoa igår var jättekul! Ser verkligen fram emot att göra det hela veckan!
Nu är allt klart här hemma, och jag ska snart sticka hemifrån. Ha det bra! Kram!'

Praktik!

Tidsinställt inlägg

Hej!
Just nu håller jag på för fullt med att praoa! Jag kommer inte hem efter, utan åker direkt till träningen, och då kommer jag inte ha någon tid att blogga, så fixar tidsinställt istället!!

Arkivbild

Arkivbild
 

God morgon! Idag börjar vår prao, så jag kunde stiga upp en timme senare, för jag börjar inte förrän klockan 10!
Jag ska praktisera på Team Sportia och det ska verkligen bli jätteroligt!
 

Saker från Turkiet! #1

Här kommer den första av sakerna jag köpte i Turkiet! Kommer lägga upp lite inlägg då och då om vad jag köpte när jag var där!
Sakerna är inte äkta, utan falska kopior. Men enligt mig syns det ofta inte någon skillnad alls, de är (oftast) lika fina, men med lite sämre kvalité.
 
Detta är alltså då min nya plånbok! Älskar guld och svart tillsammans, så himla fint!
 
 

Som en målning!

God morgon!
Jag kom just hem från min kompis, och vi hade det så mysigt! Kollade på filmer och bara hade det bra!
 
Här kommer en till bild från Turkiet! Jag älskar den, för den ser ut som en målning. Det var verkligen såå vackert!
Nikon D7000 + AF Nikkor 50mm f/1,8

Panorama!

Hej!
Kom just hem från träningen i den nya hallen. Så fin den är innuti! Ska bli kul att tävla där inne i vinter!
Banorna är verkligen stenhårda (Det är samma sorts banor som de använde under OS i London!)
Nu ska jag snart duscha och sen blir det att åka till en kompis och sova över där! Får se om jag kanske mobilbloggar därifrån?
 
I alla fall, så satt jag och provade att göra en panorma-bild. Tycker de är så häftiga, och bilderna fotade jag under solnedgången i förrgår. Tyvärr så syns det inte hur fint det var i verkligheten.. :(
 

When love isn't enough

Hej! 
Idag har jag mycket på agendan! 
- Informationsmöte på Katedralskolan angånge Friidrottsgymnasiet.
- Invigning och träning i den nya Telekonsult Arena!
- Översovning hos en kompis!
 
Ska verkligen bli jätteroligt! Ser ut att bli en toppendag!

Ett första försök

Godkväll!
Sitter och försöker lösa logistiken med körningar och skjuts nu i helgen, samtidigt som jag har både matte och spanska som jag håller på med. Vi går ju på prao nästa vecka, (jippie!) och jag har ju fortfarande ganska mycket att ta igen från allt jag missat..
 
Här är i alla fall ett försök till att fota blixtrar.. Jag vet inte om resultatet blev så jättebra dock, men nu vet jag i alla fall hur jag ska göra till nästa gång! Så häftigt att det blixtrade ca 1 gång i sekunden eller något!

Min mamma är bäst!

Åh vad glad man blir när man kommer hem och ens mamma har bakat våfflor åt en!
Kärlek till dig!


The first one

Tjo och god eftermiddag!
Jag kan säga såhär, matteprovet idag var skiiiiiiiitsvårt, och jag är inte alls nöjd :( Hoppas att det gick bättre än det kändes i alla fall..
 
Här kommer den första bilden från de vackra solnedgångarna i Side. Några av de bilderna jag tog där är de bästa jag någonsin tagit. Så himla fint ljus! Som ett paradis för en fotograf!
Nikon D7000 + AF Nikkor 50mm f/1,8

Tidigt

God morgon!
Är så sjukt trött just nu! I turket är ju klockan bara 6 (eller?) och det känns i hela kroppen.
Då vart det dags för skola igen, och jag har lite saker att ta igen, ett matteprov bland annat...
 

Home, sweet and cold home

Hej!
Jag har just gosat ner mig i sängen med datorn. När vi kom hem idag var det så kallt i huset! Så det blev stickade strumpor på och ner under täckets värme. Jag saknar redan värmen i Turkiet! :(
Det känns konstigt att jag ska gå till skolan imon, undrar hur mycket jag har missat!?
 
Jag kommer troligt vis att visa er bilder på allt jag har köpt (vilket är en hel del,) så håll utkik!
Nikon D7000 + AF Nikkor 50mm f/1.8

Solnedgång, regn, åska, blixtar och sista kvällen

Hej!
Sitter just nu och tänker att jag inte vill åka hem. Inte alls. Det spelar ingen roll att det ösregnar och blixtrar utanför, för att jag vet att det kommer vara varmt igen i morgon. När jag är hemma. I kylan.

Linnea och jag var ute och fotade solnedgången innan. Det var magiskt! Alla bilderna är ju på min systemkamera, men jag bad Linnea att fota denna bilden på mig. Båda är tagna med mobilkameran :)


RSS 2.0